Servicii medicale veterinare

Servicii medicale veterinare specializate în funcție de patologie
Medicină Internă, Cardiologie, Nefrologie, Dermatologie, Oftalmmologie, Boli infecțioase, Imagistică, Chirurgie generală, Endocrinologie

DEPARTAMENTE ȘI SERVICII  MEDICALE VETERINARE

Fiecare pacient este unic, fiecare caz este diferit ca și complexitate și abordare. Echipa noastră oferă o gamă extinsă de servicii medicale veterinare și este structurată în departamente medicale și specialități (Medicină Internă, Cardiologie, Nefrologie, Dermatologie, Oftalmmologie, Boli infecțioase, Imagistică, Chirurgie generală, Endocrinologie) pentru a asigura prevenția, pentru a diagnostica cu certitudine orice afecțiune și pentru a trata cu succes posibile probleme de sănătate ale pacientului ce ne trece pragul.

MEDICINĂ INTERNĂ

Medicina internă vizează un spectru larg și cuprinzător de boli acute și cronice ce afectează, în general, organismul adult.

Medicii din cadrul departamentului de medicină internă acoperă un spectru larg de probleme medicale. Ei sunt pregătiți pentru a face față oricărei patologii, indiferent de cât de comună sau rară, simplă sau complexă este.

Un aspect extrem de important al acestei ramuri îl constituie prevenția. 

Ideologia din spatele medicinei preventive se concentrează pe protejarea, promovarea și menținerea sănătății și bunăstării organismului. De asemenea,  iși propune să prevină boala, dizabilitatea și recidiva pe scară largă în comunități și populații.

Mai multMai puțin
Clinica Veterinară MDP VET dermatologie medicina interna

Dr. Monica Bilan

Medicină Internă

CARDIOLOGIE

Cardiologia este una dintre cele mai importante și provocatoare specializări ale medicinei veterinare întrucât funcționarea corectă a inimii pacientului și implicit a întregului organism stă în mâinile cardiologului.

 

Înainte oricărei intervenții chirurgicale, chiar și cele de rutină, animăluțul dumneavoastră trebuie să beneficieze de consult cardiologic complet. Orice intervenție chirurgicală trebuie efectuată cu acordul și sub supravegherea strictă a unui medic cardiolog.

 

Hipertrofia cardiacă, dilatatia cardiacă, insuficiența cardiacă congestivă, hipertensiunea arterială, dirofilarioza sunt doar câteva din problemele cardiace des întâlnite care ar putea reprezenta o disfuncție a inimii animăluțului dumneavoastră și ar trebui diagnosticate și tratate corespunzător.

 

Examenul clinic general, ecografia cardiacă, EKG-ul, analizele specifice de sânge sunt părți integrante ale unui examen cardiologic complex și ne îndrumă spre un diagnostic de certitudine. În același timp, examenul cardiologic, reprezintă baza prevenției pentru o eventuală disfuncție cardiacă și ar trebui realizate periodic începând cu o anumită vârstă a pacientului.

Mai multMai puțin
Clinica Veterinară MDP VET cardiologie imagistică

Dr. Miruna Chiriac

Cardiologie

NEFROLOGIE | UROLOGIE

Ramuri complexe și foarte importante ale medicinei veterinare, care abordate cu pasiune și profesionalism de către medicul veterinar, pot diagnostica stadii incipiente de patologii renale.

 

Problemele renale sau urinare necesită un consult amplu unde sunt necesare analize de sânge, ecografii abdominale și teste de urină specifice pentru a ne orienta către un diagnostic de certitudine și un tratament specific. Punem accent pe tratarea cauzei primare nu pe tratarea simptomatică a pacientului.

Mai multMai puțin
Clinica Veterinară MDP VET nefrologie

Dr. Georgiana Năstase

Nefrologie | Urologie

DERMATOLOGIE

Dermatologia este o ramură a medicinei care acoperă atât  aspecte medicale generale cât și chirurgicale, focusată pe condiția și disfuncțiile pielii, unghiilor, părului și glandelor anexe. 

 

Pielea este cel mai mare, dar și cel mai expus organ. Ea este o barieră anatomică și fiziologică între mediul exterior și organism, protejand organele interne, mușchii, nervii și vasele sanguine si este de multe ori oglinda funcționării corecte a organismului.

 

Diagnosticul în cadrul departamentului de dermatologie trebuie să fie metodic, să coroboreze informații legate de istoricul medical și clinic, mediu de viață, comportament, alimentație, etc. Testele complexe, examenele citologice, bacteriologice, analizele de sânge, sunt menite să susțină un diagnostic de certitudine și un tratament specific.

 

Majoritatea pacienților suferă de o afecțiune primară exprimată sau în stare latentă ce cauzează secundar infecții ale pielii, fapt pentru care diagnosticul diferențial, istoricul medical, analizele și testele joacă un rol extrem de important în tratarea afecțiunilor dermatologice.

Mai multMai puțin
Clinica Veterinară MDP VET dermatologie medicina interna

Dr. Monica Bilan

Dermatologie

OFTALMOLOGIE

În cadrul acestui departament tratăm cu succes o gamă extinsă de afecțiuni, cronice sau acute, intervenim chirurgical pentru a corecta și redresa probleme genetice sau dobândite ce afectează unul din cele mai importante simțuri, văzul, fară de care calitatea vieții animalului de companie scade dramatic.

 

Ochiul este un organ pereche extrem de important. De multe ori leziunile și bolile aparatului vizual sunt depistate prea tarziu.

 

Ori de cate ori sesizați că animalul dumneavoastră prezintă secreții oculare abundente, sensibilitate exagerată în zona oculară, durere sau uneori chiar leziuni evidente, contactați-ne pentru a putea beneficia de un consult oftalmologic complet  de specialitate.

 

Marea majoritate a patologiilor oculare diagnosticate la timp pot fi tratate fară probleme.

 

Tratamentele oftalmice sunt în general de lungă durată iar o mare parte din ele vor fi efectuate chiar de proprietar sub îndrumarea medicului oftalmolog. De aceea este deosebit de important ca proprietarul să înteleagă procedura si să se transforme în mâna dreaptă de acasă a medicului oftalmolog.

Mai multMai puțin
Clinica Veterinară MDP VET oftalmologie chirurgie

Dr. Georgiana Voicu

Oftalmologie

BOLI INFECȚIOASE

În aceast departament ne ocupăm cu diagnosticarea , tratarea si prevenția bolilor cauzate de virusuri, bacterii și fungi.

Bolile infecțioase sunt considerate boli ce au capacitatea de a se transmite de la un animal la un altul, fie că fac parte din aceeași specie sau nu, prin contact direct sau vectori : suprafețe de contact, haine/pantofi, inclusiv paraziți.
Considerăm prevenția cel mai important aspect al acestui departament – când spunem prevenție ne referim în special la respectarea strictă a regimului de carantină indicat de medicul veterinar, deparazitări interne și externe realizate corespunzator, respectarea schemei de vaccinare.
În multe cazuri nerespectarea acestor indicații duce la instalarea unei patologii de natură infecțioasă. Din acest moment, primul pas este confirmarea agentului patogen în vederea instituirii unui tratament corespunzator.
Izolarea și internarea cu monitorizare permanentă sunt esențiale pentru reușita tratamentului. Bolile infecțioase sunt principala cauză de deces în cazul puilor ceea ce face ca vizita la medicul veterinar să fie obligatorie în primele zile de la primirea acestora în familie.
Mai multMai puțin
Clinica Veterinară MDP VET nefrologie

Dr. Georgiana Năstase

Boli infecțioase

IMAGISTICĂ

Cu ajutorul departamentului de imagistică veterinara de multe ori transformăm suspiciunea de diagnostic într-un diagnostic final.  Imagistica cuprinde numeroase metode complementare, precum: radiografia RX, ecografia, CT, RMN.

 

Echipa noastră medicală are în componență medici veterinari specializați în ecografie abdominală și ecografie cardiacă.

 

Ecografia este o metodă imagistică ce contribuie alături de anamneză, examen clinic și alte analize și investigații la stabilirea diagnosticului de certitudine. Ecografia se realizează într-un mediu calm și liniștit, fără mișcări bruște, lumină puternică sau zgomote, pentru a crea pacientului un mediu relaxat și liniștit. O examinara precisă și amănunțită poate dura chiar și 60 de minute și se poate repeta dacă se consideră necesar în intervale de timp recomandate de medic.

Mai multMai puțin
Clinica Veterinară MDP VET cardiologie imagistică

Dr. Miruna Chiriac

Ecografie cardiacă și abdominală

CHIRURGIE GENERALĂ

Specializarea permanentă a chirurgilor nostri are ca și ținta prestarea serviciilor chirurgicale calitative și diversificate, pentru a acoperi o gamă extinsă de nevoi medicale veterinare.

 

De la procedurile chirurgicale de rutină, până la intervenții chirurgicale complexe și laborioase, o echipă medicală completă formată din chirurg, anestezist și cardiolog vă stă la dispoziție pentru a trata și rezolva cu succes nevoile chirurgicale ale animalului dumneavoastră de companie.

 

Indiferent de manopera chirurgicală, noi suntem pregătiți să intervenim în cel mai scurt timp atunci când situația o cere.

Având în vedere faptul ca o intervenție chirurgicală este o procedură complet invazivă, atunci când este cazul și situația o permite, încercăm să găsim soluții astfel încât, chirurgia să fie ultimul resort în rezolvarea problemei medicale.

Mai multMai puțin
Clinica Veterinară MDP VET oftalmologie chirurgie

Dr. Georgiana Voicu

Chirurgie generală

ENDOCRINOLOGIE

Acest departament se ocupă cu diagnosticarea afecțiunilor endocrine. Sistemul endocrin stă la baza funcționarii întregului organism, a comportamentului, a digestiei, reproducerii, respirației, excreției și a multor altor procese metabolice.

 

De multe ori, afecțiuni digestive, hepatice, cardiace sau dermatologice pot ascunde o afecțiune a glandelor endocrine (glandele suprarenale, glanda tiroidă, pancreasul, ovarele) datorită unui exces sau a unui deficit hormonal.

 

Un diagnostic cert se pune pe baza analizelor de laborator, teste de stimulare sau supresie hormonală, examen ecografic sau radiografic. În cele mai multe cazuri sunt afecțiuni cronice ce necesită medicație și investigații paraclinice de control pe termen lung.

 

În ultimii ani, incidența bolilor endocrine a crescut datorită bagajului genetic tarat, a alimentației neadecvate, a medicației fară aviz medical și a factorilor de mediu.

 

De ceea în analizele de sânge uzuale ce ar trebui efectuate anual, este indicată includerea parametrilor endocrini.

Mai multMai puțin
Clinica Veterinară MDP VET

Dr. Diana Anghel

Endocrinologie

Ai nevoie de o programare de specialitate?

Dacă ai nevoie de o consultație de specialitate pentru animăluțul tău sau ai nevoie de anumite servicii medicale veterinare de specialitate fă o programare online

Prețuri servicii medicale veterinare

Vă prezentăm o selecție de servicii medicale veterinare uzuale și prețurile practicate în clinicile veterinare MDP Vet. Prețurile au caracter informativ și pot diferi de prețurile practicate în cadrul clinicilor.

Consultații veterinare

1.Consultație generală75 lei
2.Consultație generală de urgență150 lei
3.Consultație generală și profilactică junior100 lei
4.Consultație dermatologică de specialitate100 lei
5.Consultație oftalmologică de specialitate100 lei
6.Consultație cardiologică de specialitate100 lei
7.Consultație oncologică de specialitate100 lei
8.Consultație animale exotice100 lei

Deparazitări interne

1.Deparazitare internă caine (pui)20-40 lei
2.Deparazitare internă câineîn funcție de greutate și produs folosit15-100 lei
3.Deparazitare internă pisicăîn funcție de produsul administrat15-70 lei
4.Deparazitare internă iepure30 lei

Microcipare și indentificare

1.Identificare și înregistrare câini in R.E.C.S.130 lei
2.Identificare (doar microcipare)100 lei
3.Înregistrare R.E.C.S. (doar înregistrare)30 lei
4.Eliberare pașaport internațional100 lei
5.Eliberare carnet de sănătate20 lei

Analize – Examene

1.Raclat superficial si profund45 lei
2.Examen citologic65 lei
3.Examen citologic specialist150 lei
4.Scotch test85 lei
5.Examinare video-otoscop100 lei
6.Examen histopatologic specialist250 lei
7.Antibiograma150 lei
8.Hemoleucograma100 lei
9.Parametru biochimie25 lei
10.Examen microscopic Hemoparazitoze65 lei
11.Examen Microfilaria65 lei
12.Sediment urina50 lei
13.Examen Urocultura150 lei
14.Examen microscopic secretie auriculara85 lei
15.Examen coproparazitologic65 lei
16.Examen Microscopic ( fara coloratie )65 lei

Vaccinări

1.Vaccin monovalent P (parvoviroză)60 lei
2.Vaccin bivalent DP (distemper, parvoviroză)60 lei
3.Vaccin polivalent DHP/DHPPI65 lei
4. Vaccin polivalent DHP-L/DHPPI-L75 lei
5.Vaccin polivalent DHPPI-RL85 lei
6. Vaccin antirabic + R.E.C.S80 lei
7. Vaccin antirabic50 lei
8. Vaccin KC (tuse canisa)75 lei
9. Vaccin Microsporum75 lei
10.Vaccin pisica CVR85 lei
11.Vaccin pisica CVR+R95 lei
12. Vaccin pisica RCPCh100 lei
13. Vaccin pisica RCPChFeLV120 lei
14.Vaccin iepure60 lei

Teste Rapide

1.Parvoviroza100 lei
2.Maladia Carre100 lei
3.Dirofilaria140 lei
4.Toxoplasma160 lei
5.FIV/FELV180 lei
6.Test 4Dx250 lei

Examene Ecografice

1.Ecografie abdominală150 lei
2.Ecografie cardiologică150 lei

Tratamente și intervenții chirurgicale

 

Prețurile tratamentelor sau al intervențiilor chirurgicale sunt comunicate de către personalul clinicii veterinare și ele sunt calculate în funcție de specie, greutatea pacientului, complexitatea tratamentului/intervenției.

 

Pentru o listă completă de servicii medicale veterinare și prețuri actuale solicitați informații în cadrul clinicilor veterinare. Prețurile serviciilor medicale veterinare listate online au caracter informativ și pot diferi de prețurile reale existente în cadrul clinicilor veterinare. Toate locațiile MDP Vet practică aceleași tarife.