SFATURI DESPRE CAINI si PISICI

Articole medicale, informatii generale, sfaturi si indicatii pentru ingrijirea cainelui sau pisicii tale

ARTICOLE GENERALE

Informatii generale, sfaturi si indicatii inainte de prezentarea la clinica

Articole medicale

Controlul dermatologic veterinar

iulie 28, 2016

Ce este controlul dermatologic veterinar

controlul dermatologic veterinarIn acest articolul va vom da cateva sfaturi utile inainte de prezentarea cu pacientul pentru un control dermatologic veterinar complet. Controlul dermatologic veterinar nu este echivalentul Consultului dermatologic. Controlul dermatologic include Consultul dermatologic plus o gama larga de proceduri specifice (recoltari, teste de alergie, analize de laborator, examinari, etc.)

Programati-va si cereti detalii

Desi nu este obligatorie, programarea pentru un control dermatologic este recomandata. Controalele dermatologice sunt efectuate de Dr. Monica Bilan, disponibila zilnic in cadrul clinicii veterinare MDP Vet. Aceasta poate deservi tura 1 (09:00 – 16:00) sau tura 2 (14:00 – 21:00), alternativ, in functie de saptamana. Inainte de prezentare va rugam verificati prezenta in clinica. Mai multe detalii despre serviciile dermatologice vezi aici.

Rezervati-va timp

Controlul dermatologic veterinar este o procedura de durata care implica prezenta in clinica pentru minim 60 de minute (pana la 180 minute).  Rezultatele finale ale controlului dermatologic nu se elibereaza pe loc. Eliberarea lor poate dura in functie de probele recoltate si procedurile efectuate pana la 2 saptamani.

Conditii obligatorii

Inainte de prezentarea pentru controlul dermatologic nu trebuie sa spalati pacientul (minim 7 zile de la ultima baie). Daca pielea pacientului prezinta leziuni acestea nu trebuie sa contina tratamente locale (creme aplicate, uleiuri sau spray-uri cu antibiotic). Prezenta lor va altera calitatea probelor recoltate.

Tratament de durata

Tratamentul pentru probleme dermatologice este deobicei de lunga durata. Datorita suprapunerilor anumitor afectiuni este posibil sa fie necesar tratament individual, in etape.